Katteninvasie?

Het is gebruikelijk dat in de zomerperiode de katten langzaamaan binnen komen druppelen. Donderdagmiddag 22 juni was dit echter niet het geval; in een tijdsbestek van slechts twee uur zijn er maar liefst 25 katten bijna tegelijkertijd binnengekomen. Hiervan hoorden twaalf en respectievelijk dertien katten bij elkaar. Het was voor ons dus even flink doorwerken! Maar we zijn blij met het eindresultaat; 25 tevreden katten.

Speciale ruimtes

In het kattenpaviljoen hebben we twee ruimtes ingericht speciaal voor de twee groepen katten. De helft van de binnengekomen katten zijn namelijk kittens, waaronder heel veel poezen. De katers zijn natuurlijk wel uit de groep gehaald, want het is niet onze bedoeling om nog meer kittens te krijgen.

Gedeelde zorg

De verzorging van de kittens gebeurt niet alleen door de moederpoes, maar ook door de andere aanwezige poezen. Hierop is besloten dat alle katten (let op; katers verblijven dus niet in deze groep!) bij elkaar blijven totdat alle kittens geplaatst zijn. Als alle kittens geplaatst zijn dan worden de poezen gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en uiteindelijk wordt ook voor hen een nieuw huis gezocht. Tot die tijd zullen ze liefdevol verzorgd worden door onze vrijwilligers en vaste medewerkers.