Kattenziekte onder controle

Het lijkt erop dat de kattenziekte uitbraak bij het Dierentehuis Den Bosch onder controle is. Gelukkig heeft het Dierentehuis nooit eerder een uitbraak gehad van de kattenziekte. Afgelopen juli was de schrik dan ook groot bij ons.  

Wat is kattenziekte eigenlijk?
Het Feline Parvo virus (verwant aan het Parvo virus bij de hond) is de veroorzaker van de zeer besmettelijke en dodelijke ziekte. Katten kunnen besmet worden door indirect of direct contact met een besmet dier.

Gevaccineerde dieren zijn beschermd tegen het virus, ongevaccineerde dieren niet. Vooral kittens tussen de 6 en 8 weken oud zijn erg vatbaar voor dit virus. Als Dierentehuis hebben wij met name te maken met volwassen katten en kittens die als zwerver binnen komen en vermoedelijk is het virus via deze weg het Dierentehuis binnengekomen.

En nu verder
Het Dierentehuis blijft uiterst waakzaam ter voorkoming van een nieuwe kattenziekte uitbraak. Dit gebeurd onder begeleiding van de aan ons Dierentehuis verbonden dierenarts, welke tevens regelmatig overleg heeft met de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

De dieren die op dit moment beschikbaar zijn op onze website zijn uiteraard goed gevaccineerd en vrijgegeven door onze dierenarts.

Een dergelijke uitbraak wijst op het belang van vaccinaties. Ons advies aan particulieren is dan ook ; neem het zekere voor het onzekere en zorg ervoor dat uw huisdieren voldoende beschermd zijn, laat ze vaccineren!