NL Doet 2018

Het is weer tijd voor NLdoet! Morgen, vrijdag 9 maart, gaan zes leerlingen van het Pierson college de handen uit de mouwen steken voor ons Dierentehuis. Meer nieuws hierover volgt later. 

NLdoet komt niet alleen bij ons langs, het is de grootse vrijwilligersactie van Nederland. Meer informatie over de actie:

Duizend mensen en vijf bestuurders actief tijdens NLdoet

A.s. weekend doen duizend mensen in de gemeente ’s-Hertogenbosch en Vught mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het openbaar bestuur is dit jaar bijzonder actief. De burgemeester en drie wethouders van gemeente ’s-Hertogenbosch en een wethouder van Vught gaan zaterdag 10 maart aan de slag bij een aantal van de 81 activiteiten. Daarnaast geeft, net als andere jaren, het Koninklijk Huis en leden van de ministerraad acte de préseance tijdens NLdoet.

Stand van zaken
Naast de 800 aangemelde mensen zijn circa 200 vrijwilligers van de ontvangende 60 organisaties actief tijdens NLdoet. Een actueel overzicht van de stand van zaken NLdoet 2018 vindt u op de website van Mooi zo Goed zo, zie http://www.mzgz.nl/content/nldoet-2018-doet-u-weer-mee

Gemeente ’s-Hertogenbosch
Burgemeester Jack Mikkers gaat zaterdagochtend naar Rosmalen om mee te werken aan het verzorgen van een high tea voor zo’n 30-40 ouderen in de wijk ’t Ven. Wethouder Eric Logister knapt samen met de jongeren en ouderen die wonen in de voormalige Zuiderschans in Zuid de verwaarloosde binnentuin op. Wethouder Jan Hoskam gaat naar Kloosterhotel De Soete Moeder in de Muntel in de kloostertuin een composthoop helpen maken, moestuin aanleggen, kruidentuin onderhouden en tuintjes bij 2 hotelkamers aanleggen. Wethouder Paul Kagie zal op zaterdag enkele activiteiten bezoeken. Welke dit zijn is nog niet bekend.

Gemeente Vught
Wethouder Saskia Heijboer bezoekt op vrijdagochtend Robert Coppes Stichting, tuintjes zomer klaar maken, en op zaterdagmiddag Park Boswijk, klussen en bomen te planten.

Koninklijk Huis
De landelijke vrijwilligersdag Make A Difference Day (MADD) is in 2005 op initiatief van de Nederlandse Vrijwilligerscentrales begonnen. Aanleiding was het 25 jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Sindsdien zijn de leden van het Koninklijk Huis elk jaar als vrijwilliger actief tijdens het weekend, steeds in wisselende delen van het land en bij verschillende typen organisaties. In 2010 is de MADD-campagne overgenomen door het Oranje Fonds, de naam verandert naar NLdoet en de dag verplaatst van najaar naar voorjaar.

Organisatie
Mooi zo Goed zo, Vrijwilligersnetwerk Galant en Servicepunt Vught organiseren in ’s-Hertogenbosch en Vught ook in 2018 NLdoet. Een en ander sinds 2010 samen met het Oranje Fonds. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart a.s. Op TV en Youtube is een wervingsvideo te zien.

Voor meer informatie: Mooi zo Goed zo: Jan de Rond, tel. 06 – 139 58 735