Nieuws

Aangepaste bezoektijden in schoolvakantie

Vanwege de drukte in de schoolvakantie, werken wij in de periode van 9 juli t/m 13 augustus enkel op afspraak. Bij interesse in een van onze honden of katten kunt u mailen naar info@dierentehuisdenbosch.nl . Er wordt dan een afspraak met u gemaakt. Bedankt voor uw begrip!

Spontante donatie

Peter kwam afgelopen woensdag spontaan een donatie van €50,00 brengen bij het Dierentehuis. Hij is namelijk jarenlang adverteerder geweest in ons halfjaarlijks blad ‘de Dierbaar’. Omdat hij gestopt is met zijn bedrijf is hij geen adverteerder meer en hierop heeft hij dus besloten om direct een donatie te komen brengen.

Dankjewel Peter!

Turbo voorzien van fris gebit

Een keer per maand voorziet Dierenkliniek Nuland een van onze dieren  geheel kosteloos van een stralend en fris gebit. Onze Turbo was de gelukkige op 11 april; hij mocht voor een gebitsreiniging naar Dierenkliniek Nuland. Bij Turbo was dit hard nodig… maar liefst 13 tanden zijn verwijderd! Op de Facebookpagina van de dierenkliniek kon je live meekijken met de ingreep, het einde van de ingreep staat hier onderaan het bericht.

Dankjewel Dierenkliniek Nuland!

 

Turbo is klaar, heeft 13 (!) rotte tanden en kiezen minder

Turbo is nu klaar. We hebben 13 rotte kiezen en tanden moeten trekken. Daarna zijn alle elementen gepolijst. Hij ruikt weer lekker. En nu op naar een nieuw baasje.www.dierenklinieknuland.nl

Geplaatst door Dierenkliniek Nuland op woensdag 11 april 2018

 

Het kittenseizoen is geopend

De eerste kittens zijn geboren en in het Dierentehuis opgevangen!!!
Op 3 april, de dinsdag na Pasen, werd de zeer bange en vermoeide zwervende moederpoes binnengebracht met haar letterlijk net geboren kittens; de navelstrengen waren nog intact. Moeder en haar 4 mooie, maar nog heel kleine kittens worden in alle rust liefdevol verzorgd in het Dierentehuis. Voorlopig zijn ze niet beschikbaar; zodra dat verandert kunt u dit op onze website lezen.

NLdoet bij het Dierentehuis

Op vrijdag 9 maart kregen wij hulp van 6 hardwerkende jongens van het Pierson College, die hun handen uit de mouwen kwamen steken voor NL doet.

Dat er hard gewerkt is, is duidelijk zichtbaar. De enthousiaste studenten hebben krabpalen gemaakt, voer opgeruimd, gezorgd dat het Dierentehuis weer nette velden heeft en de huisjes van de buitenkatten zijn van binnen en van buiten schoongemaakt.

Naast dat er veel taken gedaan zijn, hebben de studenten een flinke dosis gezelligheid gebracht waardoor we dubbel blij zijn geweest met hun komst.

Hartelijk dank namens de medewerkers én dieren van het Dierentehuis.

NL Doet 2018

Het is weer tijd voor NLdoet! Morgen, vrijdag 9 maart, gaan zes leerlingen van het Pierson college de handen uit de mouwen steken voor ons Dierentehuis. Meer nieuws hierover volgt later. 

NLdoet komt niet alleen bij ons langs, het is de grootse vrijwilligersactie van Nederland. Meer informatie over de actie:

Lees verder »

Joe heeft weer een stralend gebit!

Dierenkliniek Nuland reinigt eenmaal per maand geheel kosteloos het gebit van één van onze dieren. Senior Joe (12 jaar oud) was begin januari de gelukkige; hij mocht naar Dierenkliniek Nuland voor de gratis gebitsreiniging. Naast gebitsreiniging was hij ook grondig onderzocht met behulp van een röntgenfoto en bloedonderzoek. Dankjewel Dierenkliniek Nuland!

Joe verblijft op dit moment nog in het Dierentehuis – Seniorenopvang de Oude Kwispelaar omdat hij nog niet vrij is gegeven door de Dierenarts. Zodra hij is vrijgegeven zal hij op de website verschijnen.

 

Een goed begin van het nieuwe jaar

Begin januari hebben wij een hele mooie donatie gekregen van BSS van den Broek Schoonmaakservices; vijf kunststof krabpalen. Wat zullen onze katten hier blij mee zijn! Kunststof krabpalen zijn hygiënischer en duurzamer ten opzichte normale krabpalen. Op de rechter foto wordt één van de krabpalen alvast uitgeprobeerd.