Nieuws

Katteninvasie?

Het is gebruikelijk dat in de zomerperiode de katten langzaamaan binnen komen druppelen. Donderdagmiddag 22 juni was dit echter niet het geval; in een tijdsbestek van slechts twee uur zijn er maar liefst 25 katten bijna tegelijkertijd binnengekomen. Hiervan hoorden twaalf en respectievelijk dertien katten bij elkaar. Het was voor ons dus even flink doorwerken! Maar we zijn blij met het eindresultaat; 25 tevreden katten.

Lees verder »

Hitte ‘protocol’ in het Dierentehuis

Afgelopen week was het erg warm in Nederland. Vooral het zuiden had te maken met tropische temperaturen. Hoe gingen de dieren en vrijwilligers van ons Dierentehuis met deze warmte om? Woensdag gingen enkele vrijwilligers met wat honden lekker zwemmen en spelen in de Oosterplas. En dat was genieten! Naast zwemmen en spelen in het water deden we vooral rustig aan; niet te veel wandelen, maar lekker veel tijd en ruimte voor andere activiteiten zoals bijvoorbeeld knuffelen.

Eerste kittens bij het Dierentehuis

Vrijwel ieder jaar begint in april het kittenseizoen voor het Dierentehuis. Ook dit jaar, want op 21 april zijn de eerste kittens door de Dierenambulance opgehaald en bij ons gebracht. Het zijn vier cyperse katertjes en een poesje. Ze zijn nog geen week oud en wegen tussen de 102 en 145 gram. Een dag later werden er door de Dierenambulance nog eens 3 onderkoelde kittens naar het Dierentehuis gebracht. Alle kittens zijn direct naar het pleeggezin gegaan, waar ze liefdevol zijn opgevangen en heel goed verzorgd worden.

Rabobank klant? Stem op het Dierentehuis!

Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom stelt de bank € 100.000,- beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne! Als klant van deze bank mag u meebeslissen waar deze bijdrage naartoe gaat. Alle klanten vanaf 12 jaar hebben een unieke stemcode ontvangen. Met deze code kunt u stemmen op de verenigingen en/of stichtingen die u een warm hart toedraagt.

Lees verder »

Mooie vlindertuin dankzij NLdoet

NLdoet2017_2Op 10 en 11 maart 2017 zijn 9.511 klussen geklaard door 350.000 vrijwilligers met de actie NLdoet van het Oranjefonds. Ook bij het Dierentehuis zijn op 10 maart vrijwilligers actief geweest. 11 leerlingen van het Piersoncollege legden een vlindertuin aan onder leiding van Dymph, Fabienne en Wendy. De keuze voor dit project is door het Dierentehuis gemaakt om de katten in het kattenverblijf, en natuurlijk ook de medewerkers en vrijwilligers, een natuurlijker en mooier zicht op de omgeving te geven.

Lees verder »

Stralend gebit voor Buffy

BuffySinds 2015 wordt één keer per maand het gebit van een van onze honden of katten geheel kosteloos gereinigd door Dierenkliniek Nuland. Hiermee wordt er per jaar honderden euro’s bespaard. Geld dat wij weer goed kunnen gebruiken voor onze andere dieren.
Voor de maand januari was hond Buffy aan de beurt. Hij kan nu met een stralend gebit op zoek gaan naar een nieuw huis! Hartelijk dank, Dierenkliniek Nuland!

Kerstwandeling 2016

kerstwandeling_2016Op zondag 18 december vond de jaarlijkse kerstwandeling van het Dierentehuis plaats. Vrijwilligers, bestuur en personeelsleden werden ontvangen met een glaasje Prosecco of jus d’orange en alles was in kerstsfeer versierd.
De beheerster, Jolanda van Daalen, hield een welkomstwoord en bedankte de vrijwilligers voor hun inzet. Aansluitend hield Jacques Hendrix een speech over de voortgang van het Dierentehuis.

Om half zes werden de posten met hond en vragen vooruit naar de Oosterplas gestuurd en even later vertrokken de groepjes van vijf wandelaars met papier en pen om tijdens het lopen de 10 vragen te beantwoorden. Het weer en de sfeer waren top en halverwege werden de deelnemers getrakteerd op een beker warme chocolade of glühwein.

Lees verder »

RTL4 deelt cadeautjes uit

rtl4_altijdjong_snuffeldoosZondag 23 oktober was het Dierentehuis op TV bij het lifestyle programma ‘Altijd Jong’ van RTL4. De aflevering van Altijd Jong stond ditmaal helemaal in het teken van huisdieren. Presentatrice Suraya Baboeram Panday kwam bij het Dierentehuis langs met drie Snuffeldozen; verrassingsdozen voor honden met speeltjes en lekkernijen.

Lees verder »