Nieuws

Kerstpakketje

Als blijk van waardering hebben wij een leuk kerstpakket persoonlijk in ontvangst mogen nemen van de Raad voor de Kinderbescherming. In samenwerking met hen kunnen jongeren namelijk bij ons hun taakstraf verrichten. Dankjewel voor dit mooie pakket!

Beestengeluk bij het Dierentehuis

Op zaterdag 25 november zijn wij op tv verschenen in het programma Beestengeluk! Hierin is te zien hoe één (of twee) van onze senior honden zijn/haar weg vindt naar een huis. Wie het uiteindelijk is geworden houden wij graag nog geheim, dit is te zien in de uitzending. Tijdens de opnames is het Dierentehuis ook in de watten gelegd met spullen voor onze dieren, hier zijn wij ontzettend blij mee.  De uitzending is nog te zien op internet (klik op de afbeelding).

Uitgever van de Dierbaar

Binnenkort verschijnt ons blad de Dierbaar weer. Met veel liefde en enthousiasme wordt het blad twee keer per jaar door ons samengesteld en vervolgens door Kroonland uitgevers B.V. gedrukt. De kosten om het boekje te laten drukken worden betaald door de adverteerders in het blad, hier zijn wij erg dankbaar voor en blij mee! Een gedeelte van het geld wordt gebruikt voor het drukken van de Dierbaar en een minimaal percentage van de opbrengst kom ten goede aan het Dierentehuis.

Helaas is er een helaas: in het verleden hebben malafide ‘collega’ uitgevers hun slaatje hieruit proberen te slaan. Dit door zich voor te doen als uitgever van ons blad.

Mocht u benaderd worden om adverteerder te worden, of als u belangstelling heeft om adverteerder te worden, let dan goed op dat het om Kroonland uitgevers B.V. gaat. Zij zijn de enige uitgever waarmee wij samenwerken.

Bij vragen of twijfel, neem gerust contact met ons op (Jolanda/Yentl).

Een maand van geplaatste duo’s

Van begin september tot medio oktober was een geweldige periode qua herplaatsingen; maar liefst acht duo’s zijn samen geplaatst bij nieuwe eigenaren en hiervan was merendeel volwassen. Het komt regelmatig voor dat kittens in duo’s geplaatst worden (soms met zijn drietjes zelfs), maar bij volwassen katten gebeurt dit niet zo heel vaak.

Dit waren de gelukkigen;

  • Charley & Edgar (moeder & zoon)
  • Whiskey & Mojito (zussen)
  • Pina & Mai (zussen)
  • Colada & Tai (broers)
  • Holly & Hummel (zussen)
  • Laurel & Hardy (broers)
  • Hippy & Martini (hebben elkaar ontmoet in het kattenverblijf)
  • Blackie & Boaz (moeder & zoon)
Blackie & Boaz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn ontzettend blij hiermee en hopen dat het doorzet in de toekomst! Op dit moment zijn poezen TijgertjeHenkie nog samen op zoek naar een huisje. Wie weet mogen zij zich binnenkort in het rijtje met de acht andere geplaatste duo’s voegen?

Henkie
Tijgertje

Nieuw liefdeskoppel bij het Dierentehuis

Onlangs hebben we een hele leuke ontdekking gedaan bij het Dierentehuis; Moesnie & Piraatje zijn verliefd. Of in ieder geval.. Moesnie is verliefd op Piraatje.

Moesnie
Piraatje

 

Moesnie is onze huispoes en Piraatje een oude, zeer bange kater met schildklierproblemen. Om deze reden is hij bij ons buiten op het terrein uitgezet. Zo bang blijkt hij echter niet (meer) te zijn; hij krijgt in verband met zijn ziekte tweemaal daags medicijnen + lekker zacht voer. Hij heeft namelijk ook maar 3 tanden over. Als je iets later dan de gebruikelijke tijd begint aan de medicijnenronde, dan komt hij je halen en blijft dan al miauwend achter je aanlopen. Deze oude brompot is niet bang aangelegd; honden en katten gaan hem uit de weg.

Moesnie heeft waarschijnlijk een zwak voor bad boys – waar Piraatje is, is Moesnie te vinden. Ze delen nu zelfs voerbakjes met elkaar. Voordat de vonk oversloeg tussen Piraatje en Moesnie at Moesnie zeer slecht. Wij zijn dus ontzettend blij met deze nieuwe romance en hopen dat Piraatje en Moesnie nog lang en gelukkig hier bij het Dierentehuis rond mogen lopen samen.

 

Nieuw initiatief: Catinder

Op Dierendag, 4 oktober jl., is een nieuwe app voor op de smartphone gelanceerd genaamd Catinder.

“Het werkt heel simpel,” legt oprichter Erik Kross uit. “In de app kan je – net als in Tinder – naar links of naar rechts swipen. Als je een kat ziet waarvan je denkt: die is iets voor mij, dan kan je klikken op het profiel. Daarin staat meer informatie over de kat. Bijvoorbeeld of hij goed met kinderen is, vaak muizen vangt en of hij bijnamen heeft.”

Catinder is een samenwerking tussen Catopia & de Dierenbescherming. Voor meer informatie over Catinder, klik hier

Onze katten zijn ook op Catinder te vinden, waaronder Rosie & Vlekkie.

Dierendag verrassing van Snuffelbox

Gisteren, tijdens Dierendag, werden wij blij verrast door Snuffelbox; er zijn maar liefst 13 Dierendagboxen afgegeven voor onze honden. Deze boxen zijn gevuld met lekkers en speelgoed voor honden.

De eerste boxen werden afgegeven bij ons bejaard duo Charlie en Chaplin. Nadat ze de box grondig geinspecteerd en besnuffeld hadden, gingen ze heerlijk een snack uit de box oppeuzelen.
Hierna werd Perrez verrast met eigenlijk twee leuke dingen; eerst de Dierendagbox èn ze heeft a.s. vrijdag een proefdag! Vrijdag mag ze een box meenemen naar haar nieuwe huis.

Dankjewel Snuffelbox en alle donateurs voo r deze mooie en leuke donatie!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kattenziekte onder controle

Het lijkt erop dat de kattenziekte uitbraak bij het Dierentehuis Den Bosch onder controle is. Gelukkig heeft het Dierentehuis nooit eerder een uitbraak gehad van de kattenziekte. Afgelopen juli was de schrik dan ook groot bij ons.  

Wat is kattenziekte eigenlijk?
Het Feline Parvo virus (verwant aan het Parvo virus bij de hond) is de veroorzaker van de zeer besmettelijke en dodelijke ziekte. Katten kunnen besmet worden door indirect of direct contact met een besmet dier.

Gevaccineerde dieren zijn beschermd tegen het virus, ongevaccineerde dieren niet. Vooral kittens tussen de 6 en 8 weken oud zijn erg vatbaar voor dit virus. Als Dierentehuis hebben wij met name te maken met volwassen katten en kittens die als zwerver binnen komen en vermoedelijk is het virus via deze weg het Dierentehuis binnengekomen.

En nu verder
Het Dierentehuis blijft uiterst waakzaam ter voorkoming van een nieuwe kattenziekte uitbraak. Dit gebeurd onder begeleiding van de aan ons Dierentehuis verbonden dierenarts, welke tevens regelmatig overleg heeft met de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

De dieren die op dit moment beschikbaar zijn op onze website zijn uiteraard goed gevaccineerd en vrijgegeven door onze dierenarts.

Een dergelijke uitbraak wijst op het belang van vaccinaties. Ons advies aan particulieren is dan ook ; neem het zekere voor het onzekere en zorg ervoor dat uw huisdieren voldoende beschermd zijn, laat ze vaccineren!