Nieuws

Digitale collectebus

Wauw, dit is nog eens een mooie manier van collecteren! Doneer en Stichting DierenLot ​verdubbelt jouw bedrag 😻
Tot en met 8 oktober is onze digitale collectebus actief. Help jij ons mee het onderhoud van de daken van de dierverblijven aan te pakken? Klik op ons logo hieronder of scan de QR-code om te doneren.

Minder goed bereikbaar

Het kan zijn dat u ons tijdens onze telefonische openingstijden niet altijd te pakken krijgt en/of dat een antwoord op uw mail lang op zich laat wachten. Dat komt onder meer door de hoeveelheid dieren die verzorging nodig hebben: momenteel verzorgen wij samen met onze pleeggezinnen zo’n 180 katten. Daarnaast verzorgen wij dagelijks zo’n 30 tot 40 asiel- en pensionhonden en een wisselend aantal wilde dieren, zoals egels, vogels, watervogels etc. Samen met een tekort aan vrijwilligers zorgen deze aantallen ervoor dat we niet altijd goed bereikbaar zijn. We vragen uw begrip hiervoor.

Heeft u interesse om ons te komen helpen tijdens deze drukke periode? Kijk dan eens onder ons menu Vrijwilligerswerk of informeer naar de mogelijkheden via telefoon of mail.

Dinsdag 2 mei: wegwerkzaamheden Maastrichtseweg

Gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft onlangs asfaltwerkzaamheden aangekondigd die op dinsdag 2 mei aanstaande een obstakel zouden kunnen veroorzaken voor de bereikbaarheid van het Dierentehuis. Wat wij uit de brief opmaken, is dat de werkzaamheden geen hindernis hoeven te vormen voor autoverkeer dat vanaf de A2 naar het Dierentehuis rijdt:

Mocht de bereikbaarheid een probleem voor u opleveren, dan zou u ervoor kunnen kiezen om te parkeren in de wijk Graafsepoort, bijvoorbeeld bij kinderopvang ‘Het IJzeren Kind’, en van daaruit naar het Dierentehuis te lopen.

 

DierenLot en CBF erkenning

We hebben goed nieuws:

Eind vorig jaar is het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) gestart met een uitgebreide erkenningstoets. Het CBF geeft een erkenning uit aan goede doelen die aan zijn strenge kwaliteitseisen voldoen en het houdt vervolgens actief toezicht op hen. Het Dierentehuis is verheugd te melden dat het door de toets gekomen is en sinds februari het keurmerk draagt.

Sinds begin februari is onze opvang weer aangesloten bij DierenLot en mogen we gebruik maken van hun ludieke acties, evenementen en cursussen. Ook hier zijn we ontzettend blij mee.

 

GESLOTEN – Vacature: Coördinator Dierenambulance regio ‘s-Hertogenbosch

De vacature is ingevuld 🙂

 

Dierenambulance regio ‘s-Hertogenbosch is op zoek naar een Coördinator. Dit betreft een betaalde functie van 24 uur per week. Hieronder vind je de volledige vacaturetekst. Reacties kunnen gestuurd worden naar Hans Buddendijk, Postbus 567, 5201 AN, ’s-Hertogenbosch. Dorrit Kivits kan je via 06-53156320 meer informatie geven over de inhoud van de functie.

Lees verder »

19-2-2022 telefoon storing dierentehuis

Goedendag,

Op dit moment (9:00) hebben wij een telefoonstoring en weten wij niet wanneer we weer bereikbaar zijn.

excuses voor het ongemak.

*update*: het blijkt dat de telefoonstoring bij onze provider ligt en deze ook nog niet weet wanneer dit is opgelost. Mocht u ons willen bereiken, probeer ons dan te mailen of als het kan wachten, ons maandag op te bellen. wij gaan ervan uit dat de problemen dan opgelost moeten zijn (zondags zijn wij niet bereikbaar behalve via het noodnummer).

met vriendelijke groet,
Dierentehuis Den Bosch

Maatregelen als gevolg van coronavirus per 19-12-2021

Naar aanleiding van de persconferentie op zaterdag 18 december 2021 hebben we besloten om dagelijks zo min mogelijk mensen in het Dierentehuis aanwezig te laten zijn. Tot en met 14 januari 2022 zal daarom bezoek aan ons asiel zoveel mogelijk beperkt worden door:

  • geen adopties meer te laten plaatsvinden
  • geen afstandsdieren meer aan te nemen (bel ons in geval van een urgente situatie!)
  • geen inloopspreekuur op maandag en donderdag te houden: graag bellen voor een afspraak
  • het pension en de dagopvang te sluiten voor nieuwe logeerhonden

*** Zwerfdieren blijven we uiteraard opvangen en kunnen tijdens onze openingstijden worden opgehaald door hun eigenaar ***