Nieuws

Bedankt Bruna Moleneindplein Vught!

De Bruna in Vught heeft ons afgelopen week verrast met vrolijke dierenkaarten voor het Dierentehuis.
We kunnen deze kaarten goed gebruiken om onze vrijwilligers af en toe in het zonnetje te zetten of
nieuwe baasjes te bedanken voor het adopteren van een hond of kat. Bruna, bedankt voor deze lieve actie!

Groep S01 van basisschool Zuiderbos op bezoek in Dierentehuis

Vrijdag 22 maart j.l. hebben we bezoek gehad van 4-6 jarige leerlingen van basisschool Zuiderbos uit Vught. De leerlingen kregen een rondleiding en vroegen honderduit over de dieren en ons dierentehuis. Het was een heel geslaagd bezoek. Onderstaand reacties van de bezoekertjes.

-Fijn dat we mochten komen! Ik vond het kleinste hondje het liefst. Ik vind hem lief, omdat hij maar drie tanden heeft. (S., 6 jaar)

-Dank je wel dat we mochten komen! Ik vond de kat het leukste, die zwarte, die in een bakje aan de kachel hing. Hij was lekker zacht! (D., 6 jaar)

-Bedankt dat we mochten komen! Ik vond het kleine hondje ook het leukst, want ik hou van kleine chiwawa. Nog veel plezier met alle honden en katten. (S., 6 jaar)

-Ik vond het leukste dat we een klein hondje mochten aaien. Dat hij even op mijn schoot mocht zitten. Hij moest wel bibberen. (S., 4 jaar)

-Ik vond dat kleine hondje ook wel het leukste. Die rode kat was ook heel lief. Ik vond het zo leuk dat er naar toe zijn gegaan! (E., 5 jaar)

-Ik vond die zwarte hond zo leuk. Een hondje moest bibberen, dat was zielig. Hij had zijn staart tussen de benen. Ik heb een poes geaaid, die was lekker zacht. (B. 5 jaar)

Dank jullie wel voor de lieve reacties.

NL doet… Bloembakken

Op vrijdag 15 maart maakten Bram, Niels en Sven, drie studenten van het Koning Willem I college  nieuwe bloembakken om ons Dierentehuis nog verder op te fleuren. Dit in het kader van NL doet. Gelukkig kregen ze bij dit zware werk hulp van onze vaste vrijwilligers Cees, Remco en Luc. Met z’n zessen plaatsten ze onverwoestbare bloembakken op de uitrenvelden van de honden. Alle medewerkers en dieren van het Dierentehuis zijn erg blij met dit fleurige initiatief.

 

Carnaval voor de dieren ;-)

 

Carnaval vieren of leuke dingen kopen voor de dieren in het Dierentehuis? Emma, Bobbie en Ariëlle kozen voor het laatste.

Ze kochten alle drie voor 10 euro speeltjes en lekkers voor de honden en de katten in onze opvang.

Eén van onze seniorhonden, Swiffer, vond het helemaal geweldig om zelf te ontdekken wat de jongedames mee brachten voor hem!

 

Mooie actie!

Romy en Quincy hebben heel hard gewerkt om lege flessen in te zamelen voor ons Dierentehuis.

Ze hebben een mooi bedrag van 100 Euro opgehaald. Dank jullie wel voor het harde werken en de dieren zijn er heel blij mee!

Kinderen steunen de dieren

‘De kinderen op onze school hebben geld opgehaald voor jullie dieren, mogen ze het komen brengen?’ Die vraag kregen we van de Herman Jozefschool in Middelrode. Geweldig leuk, maar tientallen kinderen tegelijk in ons Dierentehuis, dat is véél te druk voor de honden en katten die we opvangen…

Gelukkig werd er snel een alternatief bedacht. Onze chauffeur, Jolanda, ging in onze schitterende Dierentehuisbus naar de school en ze nam als extraatje haar kater Pimmetje mee. Inderdaad, geadopteerd uit ons Dierentehuis.

Pimmetje stal de show en vond het geweldig op school. Alle kinderen mochten hem aaien en zijn miauw klonk als ‘Dank je wel allemaal!!!’ Jammer genoeg mogen we geen foto’s uit de klas plaatsen, maar natuurlijk wel van Jolanda en de cheque die we kregen.

 

Alle flessen verzamelen!!!

Féline en Luus kwamen op een geweldig idee. Na de feestdagen heeft iedereen natuurlijk extra veel lege flessen in huis. Deze twee dames gingen die flessen verzamelen en leverden ze in bij de supermarkt. Het moeten er heeeeel veel geweest zijn want uit hun gezellige roze spaarvarken kwam maar liefst € 42,25! Daar kunnen we leuke dingen mee kopen voor onze dieren! Dank je wel voor jullie inzet!!!

 

 

 

Lief!!!

Mevrouw Van de Liefvoort is een van onze vaste donateurs. Elke maand doneert zij vijf euro voor onze dieren en daar zijn we heel blij mee.

Maar ondertussen heeft ze ook haar klein geld gespaard en gisteren kregen we dat binnen. Het bleek al met al een bedrag van € 134,45 te zijn. Bedankt voor dit gulle, lieve gebaar!

Snuffelcadeautjes!

In deze cadeautjestijd wordt ook aan onze dieren gedacht! Speciaal voor de honden kregen we drie handgemaakte snuffelkleden van Linn Herpen. Daarin verstoppen we brokjes of snoepjes. De honden gaan daarna direct enthousiast in alle vakjes snuffelen en speuren. Ze vinden deze hersengymnastiek fantastisch!