Nieuws

Dierentehuis zoekt telefonist(e), vrijwilligersfunctie

Voor het te woord staan van mensen die telefonisch contact met ons opnemen, zoeken wij op korte termijn een telefonist(e). Dit betreft een vrijwilligersfunctie. Ook licht administratieve werkzaamheden horen bij de functie. Het gaat in de eerste plaats om de dinsdagochtend en middag vanaf 1 juni en per direct de woensdagmiddag. Beschikbaarheid en bereidheid om in te vallen op andere dagen bij vakantie of ziekte is een pré.

Lees verder »

Linn en Lola zetten zich in voor het Dierentehuis

De creatieve dames Linn en Lola hebben zich op unieke wijze ingezet voor het Dierentehuis. Zij hebben zelf mooie kaarten geknutseld en verkocht. Dit heeft een mooi bedrag van € 4,40 opgeleverd. Zij hebben dit afgelopen week zelf langs gebracht bij het Dierentehuis en hebben als dank een dikke knuffel van huiskat Pescho gekregen.

Dank jullie wel lieve meiden!

Vrolijke muurtekeningen

Bezoekers van ons Dierentehuis voelen zich nu wel heel erg WELKOM. Want dat staat op een groot bord dat de 10-jarige Kim voor ons heeft gemaakt in de voorjaarsvakantie. Een hondje en een poesje houden samen het bord vast en verwelkomen u dus gezellig mee.
Haar 8-jarige zusje Liza maakte een gigantisch Dierenkasteel! Verkeersborden wijzen iedereen de weg, de zon staat stralend aan de hemel en de vrijwilligers gaan op stap met reuzehonden…
Wij genieten er enorm van. Dank je wel lieve meiden!

Pimmetje alweer verwend!

Op 18 maart ging Jolanda, onze chauffeur, naar basisschool De Wijboom in Den Bosch. Daar vertelde zij de kinderen wat we hier in het Dierentehuis allemaal doen voor honden en katten. De kinderen waren super-geïnteresseerd en luisterden heel goed. Maar ze vonden het misschien nog wel leuker dat Jolanda Pimmetje bij zich had. Dat is de kater die ze uit het Dierentehuis geadopteerd heeft. En Pimmetje vond het geweldig om door zo veel kinderen geknuffeld te worden!

Verder hebben de kinderen ook het Dierentehuis supergoed geholpen. Jolanda kreeg 42 euro mee aan contant geld, opgehaald door de kinderen. En… heel veel zakken met kleding! Kleding? Ja, die gaat hier in de Kledingcontainer van Stichting Dierenlot en voor elke kilo krijgt ons Dierentehuis ook een klein bedrag. Jolanda kreeg veel kilo’s dus dat is dan ook weer een mooi bedrag!

Bedankt leerlingen en leerkrachten van De Wijboom!!!

Bedankt Bruna Moleneindplein Vught!

De Bruna in Vught heeft ons afgelopen week verrast met vrolijke dierenkaarten voor het Dierentehuis.
We kunnen deze kaarten goed gebruiken om onze vrijwilligers af en toe in het zonnetje te zetten of
nieuwe baasjes te bedanken voor het adopteren van een hond of kat. Bruna, bedankt voor deze lieve actie!

Groep S01 van basisschool Zuiderbos op bezoek in Dierentehuis

Vrijdag 22 maart j.l. hebben we bezoek gehad van 4-6 jarige leerlingen van basisschool Zuiderbos uit Vught. De leerlingen kregen een rondleiding en vroegen honderduit over de dieren en ons dierentehuis. Het was een heel geslaagd bezoek. Onderstaand reacties van de bezoekertjes.

-Fijn dat we mochten komen! Ik vond het kleinste hondje het liefst. Ik vind hem lief, omdat hij maar drie tanden heeft. (S., 6 jaar)

-Dank je wel dat we mochten komen! Ik vond de kat het leukste, die zwarte, die in een bakje aan de kachel hing. Hij was lekker zacht! (D., 6 jaar)

-Bedankt dat we mochten komen! Ik vond het kleine hondje ook het leukst, want ik hou van kleine chiwawa. Nog veel plezier met alle honden en katten. (S., 6 jaar)

-Ik vond het leukste dat we een klein hondje mochten aaien. Dat hij even op mijn schoot mocht zitten. Hij moest wel bibberen. (S., 4 jaar)

-Ik vond dat kleine hondje ook wel het leukste. Die rode kat was ook heel lief. Ik vond het zo leuk dat er naar toe zijn gegaan! (E., 5 jaar)

-Ik vond die zwarte hond zo leuk. Een hondje moest bibberen, dat was zielig. Hij had zijn staart tussen de benen. Ik heb een poes geaaid, die was lekker zacht. (B. 5 jaar)

Dank jullie wel voor de lieve reacties.

NL doet… Bloembakken

Op vrijdag 15 maart maakten Bram, Niels en Sven, drie studenten van het Koning Willem I college  nieuwe bloembakken om ons Dierentehuis nog verder op te fleuren. Dit in het kader van NL doet. Gelukkig kregen ze bij dit zware werk hulp van onze vaste vrijwilligers Cees, Remco en Luc. Met z’n zessen plaatsten ze onverwoestbare bloembakken op de uitrenvelden van de honden. Alle medewerkers en dieren van het Dierentehuis zijn erg blij met dit fleurige initiatief.