Een hond adopteren

Indien u een hond wil adopteren dan bent u binnen onze openingstijden van harte welkom. Wij gaan met u in gesprek over uw wensen en gezinssituatie. Op basis van dit gesprek gaan we samen op zoek naar een huisdier dat bij u past. Een goede match vinden wij van groot belang, daarom maken wij graag kennis met het hele gezin.

Voorbereiding

Het is belangrijk dat u zich van te voren goed realiseert wat het betekent eigenaar van een hond te zijn. Denkt u niet alleen aan de kosten voor aanschaf en voeding, maar ook aan eventuele dierenartskosten. Houdt u daarnaast ook met: opvang als u bijvoorbeeld op vakantie gaat, geschiktheid van uw woonsituatie en overige gezinsleden zoals kinderen en andere dieren.

Wij adviseren u deze tips van de Dierenbescherming te lezen, om te zien of een hond bij u past.

Het maken van een afspraak voor een specifieke hond

Het is slechts voor een aantal honden mogelijk om een afspraak te maken. Dit geven we aan op de detail-pagina van het betreffende dier. Een afspraak houdt in dat u binnen 48 uur kennis komt maken en dat u in principe niet bent gebonden aan onze reguliere openingstijden. Voor meer informatie over deze werkwijze kunt u uiteraard telefonisch contact met ons opnemen. Voor alle andere honden bent u van harte welkom binnen de reguliere openingstijden.

Proefdag

Wanneer blijkt dat uw thuissituatie geschikt is voor het houden van een hond en u heeft een hond ontmoet met wie het klikt, dan spreken we een proefdag af. Deze proefdag vindt altijd plaats binnen 48 uur nadat u de hond bezocht heeft. Een proefdag is van 09.00 tot 16.00 uur en is bedoeld om een beter beeld van de hond te krijgen. Een hond gaat dus nooit direct met u mee naar huis.

Kosten en procedure

Alle dieren die wij vanuit het Dierentehuis plaatsen zijn ingeënt, gechipt en zijn voorzien van een vaccinatieboekje. De kosten voor een hond zijn inclusief enting, ontworming, chip en chipregistratie. U kunt bij het Dierentehuis met pin betalen.