Bezig met versturen...

Een hond adopteren

Heeft u een hond op onze website gevonden die u erg aanspreekt en wilt u kennis maken met de hond, neem dan per mail contact met ons op. Wij ontvangen in uw mail graag een uitgebreide beschrijving over uw leefsituatie en wat u de hond kunt bieden. Willen we u uitnodigen om kennis te komen maken, dan gaan we doorgaans eerst telefonisch met u in gesprek over uw wensen en gezinssituatie. Tijdens dit gesprek kijken we samen of er een mogelijke match is tussen deze hond – of een van onze andere honden – en u(w gezin) en maken we een kennismakingsafspraak. Om een zo goed mogelijke match te maken, vinden wij het heel belangrijk dat het gehele gezin (inclusief eventuele hond) naar de afspraak komt.

Voorbereiding

Het is belangrijk dat u zich van tevoren goed realiseert wat het betekent eigenaar van een hond te zijn. Denkt u niet alleen aan de kosten voor aanschaf en voeding, maar ook aan eventuele dierenartskosten. Houdt u daarnaast ook rekening met: opvang als u bijvoorbeeld op vakantie gaat, geschiktheid van uw woonsituatie en overige gezinsleden zoals kinderen en andere dieren. Wij adviseren u tips van de Dierenbescherming en van het LICG goed door te lezen om te zien of een hond bij u past.

Adoptie en proefperiode

Wanneer blijkt dat uw thuissituatie geschikt is voor het houden van een hond en u heeft een hond ontmoet met wie het klikt, dan stellen we een plaatsingsovereenkomst op. U kunt de hond direct mee naar huis nemen of op een van de dagen erna. Naast de hond ontvangt u het vaccinatieboekje van de hond en een voorraad voer dat de hond gewend is. Hiermee kunt u geleidelijk een voeroverstap maken naar voer dat u de hond gaat geven. Krijgt de hond medicatie, dan geven wij daar ook een kleine voorraad van mee.

In sommige gevallen spreken we een of meerdere proefdag(en) af. Deze proefperiode kan vaak al starten op de dag van de kennismaking. U krijgt van ons voldoende voer dat de hond gewend is en eventueel medicatie mee, zodat u zich daar gedurende de proefperiode geen zorgen om hoeft te maken.

Kosten en procedure

Alle dieren die wij vanuit het Dierentehuis plaatsen, zijn ingeënt, gechipt en voorzien van een vaccinatieboekje. De kosten voor een hond zijn inclusief enting, ontworming, Europees Paspoort, chip en chipregistratie. U kunt bij het Dierentehuis met pin betalen.

Plaatsingsvoorwaarden

Het Dierentehuis hanteert de volgende plaatsingsvoorwaarden:

DOWNLOAD PLAATSINGSVOORWAARDEN