Een kat adopteren

Indien u een kat wil adopteren dan bent u binnen onze openingstijden van harte welkom. Wij gaan met u in gesprek over uw wensen en gezinssituatie, omdat wij een goede match van groot belang vinden. Op basis van dit gesprek gaan we samen op zoek naar een huisdier dat bij u past. Wij werken via de Meet Your Match test.

Voorbereiding

Het is belangrijk dat u zich van te voren goed realiseert wat het betekent eigenaar van een kat te zijn. Denkt u niet alleen aan de kosten voor aanschaf en voeding, maar ook aan eventuele dierenartskosten. Houdt u daarnaast ook met: opvang als u bijvoorbeeld op vakantie gaat, geschiktheid van uw woonsituatie en overige gezinsleden zoals kinderen en andere dieren. Wij adviseren u deze tips van de Dierenbescherming goed door te lezen, om te zien of een kat bij u past.

Kosten

De kosten voor een kater of poes zijn  inclusief enting, ontworming, chip, chipregistratie en castratie of sterilisatie*. U kunt bij het Dierentehuis met pin betalen.

*) Alle dieren die wij vanuit het Dierentehuis plaatsen zijn ingeënt, gechipt en zijn voorzien van een vaccinatieboekje. Volwassen katers en poezen zijn altijd gecastreerd, dan wel gesteriliseerd. Een kitten wordt na 6 maanden op het Dierentehuis gesteriliseerd/ gecastreerd. De kosten voor neutralisatie van een kitten zijn inbegrepen bij het plaatsingstarief.