Aiko

Bijzondere, ietwat onzekere man, zoekt baas met ervaring.

Categorie:
IK HEB INTERESSE

Beschrijving

Dit is Aiko, een American Indian Dog van ruim 9 jaar oud, een gecastreerde reu. Aiko houdt van ruimte, lange wandelingen en rust aan zijn kop.
Toen zijn eigenaren een gezin stichtten bleek Aiko daar moeilijk mee om te kunnen gaan. Hij trok zich terug en werd een echte ‘lone wolf’. Zijn hondse vriendin moest het ontgelden. Als de spanning hem te veel werd, kon hij flink naar haar uitvallen wat steeds vaker heftige confrontaties tot gevolg had omdat zij zich verdedigde tegen zijn spanningsuitvallen.
Aiko is een aparte. Hij is zacht en nieuwsgierig maar ook onafhankelijk en wat naar binnen gericht, soms zelfs een tikkie arrogant, als je dat mag zeggen over een hond. Hij gehoorzaamt vlot maar is zijn aandacht voor jou ook net zo snel weer kwijt. Hij kan beslist niet loslopen en een tuin moet heel goed omheind zijn. Zijn antennes zijn afgesteld op avonturen in de verte. Het is een hond in een fantastische conditie. Hij is lenig, sterk en heeft enorm lange benen waarmee hij moeiteloos uren aan een stuk mee kan lopen. Aiko vindt het helemaal prima in de opvang. Hij is graag buiten op de speelvelden en vermaakt zich dan met snuffelen, sprintjes trekken langs het hek en gewoon het leven aanschouwen. Aiko zoekt aandacht, liefde en steun zelf op als hij daar behoefte aan heeft. Als er dan iemand bij hem komt zitten, laat hij zich graag even aaien. In de opvang vragen we weinig van hem en hij hoeft zich niet aan te passen aan een ‘gezellig huiselijk leven’ wat voor hem dus helemaal niet gezellig is. Aiko is een beetje een einzelgänger die geen drukte en polonaise wil, geen kinderen, geen andere honden en vooral niets moeten.
Voor Aiko zoeken we een huis zonder andere huisdieren en zonder kinderen. We zoeken iemand die ervaring heeft met het ras of een soortgelijk ras. Iemand die niet teveel verwacht van hem, die hem laat kiezen in wat en waar hij zin in heeft. Iemand die graag observeert en die er lol in heeft elke dag verwonderd te worden door een werkelijk natuurwezen.
Voor Aiko zijn we dus op zoek naar een heel specifiek thuis. Herkent u uzelf als iemand die met Aiko’s gebruiksaanwijzing om kan gaan? Stuur dan een uitgebreide mail over uw woonsituatie en uw ervaring met honden.
Aiko doet mee met Dutch Cell Dogs. Een 8-weekse training waarbij zij asieldieren en gedetineerden op weg helpen naar een betere toekomst. Aiko mag vanaf 9 juni geplaatst worden. Kennismakingen zijn uiteraard al eerder mogelijk.

Extra informatie

Geslacht

Reu gecastreerd

Ras

American Indian Dog

Geboortedatum

15-10-2014