Balou

Goedaardige knul die opzoek is naar een leven met structuur, rust en duidelijkheid.

Categorie:
Honden IK HEB INTERESSE

Beschrijving

Maak kennis met deze 6-jarige man Balou. Wegens privé-omstandigheden is Balou afgestaan door zijn eigenaar. Het uiterlijk van Balou wekt wellicht het idee dat hij altijd een zelfverzekerde hond is. In nieuwe situaties en bij onbekende mensen laat hij ook zijn onzekere kant zien. Er zal een band opgebouwd moeten worden met Balou om zijn vertrouwen te winnen. Wanneer je Balou goed hebt leren kennen, heb je er een maatje voor het leven bij!

Balou is in zijn kennel over het algemeen rustig. Wanneer er contact met hem gemaakt wordt of wanneer het tijd is voor zijn wandeling, wordt Balou enthousiast. Hij springt tegen je aan en kan niet wachten om mee naar buiten te gaan. Dit uit zich in ontzettend hard trekken aan de lijn. Balou is hier gelukkig nog wel in te trainen. Andere honden reageert Balou wisselend op. Wij plaatsen hem uit voorzorg niet bij andere honden en katten.

Zijn vaste verzorgers omschrijven Balou als een zelfverzekerd mannetje die weet wat hij wil. Wanneer Balou zich dus ergens vertrouwt en thuis voelt, neemt zijn zelfverzekerdheid soms de overhand.

In het gezin waar Balou vandaan kwam, was hij maatjes met de kinderen. Door het formaat en lompe gedrag van Balou, plaatsen wij hem niet bij jonge kinderen. Hij zou hen onbedoeld pijn kunnen doen. Oudere kinderen (vanaf 16 jaar) zou eventueel een optie zijn mits zij ervaring hebben met honden en stevig in hun schoenen staan. Balou is geen beginnershond.

Voor Balou zijn wij opzoek naar eigenaren die ervaring hebben met honden en het liefst met Staffords. Eigenaren die tijd, zin en het geduld hebben om met Balou aan de slag te gaan en op een positieve manier trainen. Balou houdt van duidelijkheid en een consequente opvoeding. Wanneer hij dit niet krijgt, gaat hij zijn eigen regels maken.

Zie jij het zitten om met Balou aan de slag te gaan? Stuur dan een uitgebreide mail, met ervaring en informatie over je huishouden naar info@dierentehuisdenbosch.nl.

 

Extra informatie

Ras

Amerikaanse stafford

Geboortedatum

30-07-2016

Geslacht

Reu