GERESERVEERD

Bruno

Jonge jongen zoekt stabiliteit.

Categorie:
IK HEB INTERESSE

Beschrijving

Dit is Bruno. Een kruising Dobermann x Duitse Staander van 3 jaar oud. Zijn eigenaar is recentelijk overleden. Hierdoor is Bruno bij ons in de opvang terecht gekomen.

Wij omschrijven Bruno als een vriendelijke hond die wel wat sturing nodig heeft. Hij begroet je enthousiast, soms iets te enthousiast. Wanneer hij geen duidelijkheid krijgt of niet gestuurd wordt in zijn gedrag, kan hij gaan opspringen en happen.

Aan de lijn is hij sterk, dit is ook wel logisch gezien zijn grootte. Zijn jachtinstinct komt naar boven bij het zien of horen van prooidieren zoals katten. Naar andere honden is hij vriendelijk. Het lijkt alsof hij soms niet weet hoe hij zich moet opstellen. Ons vermoeden is daarom dat hij niet zoveel in contact is geweest met andere honden.

Er is in korte tijd veel veranderd voor Bruno. Dit zal ook een deel van zijn gedrag verklaren. Gelukkig is Bruno een slimme, leergierige hond. Wij merken dat hij het ontzettend leuk vindt om menselijk contact te hebben. Daarom geniet hij ook enorm van een uitgebreide knuffelsessie en een speelkwartiertje op zijn uitrenveld.

Wat Bruno nodig heeft, is een consequente en duidelijke opvoeding. Vanaf dag 1 zal hij regels nodig hebben anders neemt hij zijn eigen touwtjes in handen. Ervaring met een van deze rassen of een soortgelijk ras heeft bij ons de voorkeur. Bruno wordt niet geplaatst bij kinderen. Een huis met tuin is een vereiste zodat hij zijn energie kwijt kan.

Met de juiste sturing en opvoeding weten wij zeker dat Bruno een ontzettend leuk maatje gaat zijn. Ben jij degenen die met Bruno aan de slag wil gaan? Stuur dan een uitgebreide mail met informatie over jouw ervaringen en huishouden naar info@dierentehuisdenbosch.nl.

Bruno doet mee met Dutch Cell Dogs een 8 weekse trainingsproject en mag pas weg vanaf 9 juni. Kennismakingen plannen kan, alleen mag hij nog niet mee. 

Extra informatie

Ras

Dobermann x Duitse Staande

Geslacht

Reu, gecastreerd

Geboortedatum

25-03-2021