Dex

Grote mond maar een heel klein hartje.

Categorie:
Honden IK HEB INTERESSE

Beschrijving

Deze Wolfsgrauwe Duitse Herder heet Dex. Een jongeman van 5 jaar oud. Wegens privé-omstandigheden is Dex bij ons in het asiel terecht gekomen. Voor hem wordt het hoog tijd dat hij een nieuw plekje gaat krijgen.

Dex vindt het leven in een kennel overduidelijk niet leuk. Hij komt met een hoop bombarie naar de kenneldeur en laat hierbij zijn voortanden zien. Door zijn heftige reactie hebben wij de eerste paar dagen niks met Dex kunnen doen. Naar mate hij zijn vaste verzorgers leerde kennen, wordt hij rustiger in de kennel. Ook snoepjes werken heel erg goed bij Dex om daarmee zijn vertrouwen te winnen.

Tijdens het wandelen is Dex een totaal andere hond. Hij is super lief en sociaal, trekt niet en negeert alle andere honden om hem heen. Hij heeft veel training gehad bij zijn vorige baas en dit is duidelijk te merken. De commando’s die hij heeft geleerd, volgt hij perfect op.

Er is bij Dex HD geconstateerd. Oftewel, heupdysplasie. Dex mag vooral rechtlijnige bewegingen maken en niet al te lang. Ook spelen met een bal of traplopen waardoor zijn heupen flink belast worden, raden wij sterk af. Op dit moment krijgt hij hier nog geen medicatie/ondersteuning voor. Houdt er rekening mee dat dit in de toekomst wel mogelijk gaat zijn.

Dex is opgegroeid in een gezin met (jonge) kinderen. Dit is altijd goed gegaan. Hij is erg enthousiast en als hij je goed kent, kruipt hij het liefst bij je op schoot. Met andere honden is hij wisselend. Door het lompe gedrag van Dex, schrikt hij andere honden vaak af. Als de tegemoetkomende hond daardoor in verdediging gaat, valt Dex uit. Wij plaatsen hem daarom uit voorzorg niet bij andere honden. Mede ook door zijn slechte heupen.

Hier en bij zijn vorige baas is Dex waaks. Als hij de deurbel hoort of wanneer er iemand voorbij loopt, begint hij flink te blaffen. Daarom zijn wij voor Dex op zoek naar een huis met tuin. Hij wordt niet op een appartement geplaatst. Nieuwe eigenaren die ervaring hebben met herders en genoeg tijd om hem fysiek maar vooral mentaal uit te dagen, hebben bij ons de voorkeur.

Denk jij het perfect baasje voor Dex te zijn? Stuur dat een uitgebreide mail met informatie of je ervaringen en huishouden naar info@dierentehuisdenbosch.

Extra informatie

Ras

Duitse Herder

Geboortedatum

28-04-2017

Geslacht

Reu