Jaros

Vriendelijke heer staat springend in het leven!

Categorie:
Honden IK HEB INTERESSE

Beschrijving

Deze kalme uitstraling hoort bij Jaros. Een Spaanse bastaardhond die een aantal jaren geleden naar Nederland is gekomen. Jaros heeft in zijn jongere jaren al heel wat eigenaren gehad. Gelukkig heeft hij de afgelopen 8 jaar een stabiel leven kunnen leiden bij een ouder echtpaar. Helaas heeft meneer een aantal weken terug afstand moeten doen van Jaros. Meneer is weduwnaar geworden en daarbij ook moeten verhuizen. Jaros kon helaas niet mee verhuizen. Vandaar dat hij besloten heeft om voor Jaros een nieuw thuis te zoeken.

Als Jaros je niet kent, kijkt hij even de kat uit de boom. Wanneer je hem rustig begroet, ben je al snel vrienden met hem. Hij wordt soms zo enthousiast dat hij bijna over je heen springt. Hij blijft in de lucht springen totdat je contact met hem maakt. Verder is hij in de omgang enorm zachtaardig. Als hij eenmaal zijn plekje gevonden heeft houdt hij van knuffelen.

Jaros houdt enorm van wandelen. Hij vindt het heerlijk om nog flinke stukken mee te gaan. Aan het begin van de wandeling trekt hij aan de lijn maar dit gaat redelijk snel over. Voor harde geluiden (vuurwerk of onweer) is Jaros enorm bang. Hij raakt in blinde paniek en wil zo snel mogelijk weg. Jaros heeft bij ons daarom een anti-ontsnappingstuig.

Voor Jaros zijn wij op zoek naar een plek waar hij nog vol mag genieten van zijn leven. Zoals wij Jaros nu zien, is hij nog lang niet van plan om afscheid te nemen. Een huis met tuin zou Jaros enorm waarderen omdat hij het fijn vindt om buiten te zijn. Omdat Jaros zo hoog kan springen, is een goede omheining wel belangrijk.

Wil je kennis komen maken met Jaros? Stuur dan een mail met informatie over je gezinssituatie en huishouden naar info@dierentehuisdenbosch.nl

In samenwerking met Stichting Dutch Cell Dogs gaan 6 van onze asielhonden samen met gedetineerden een trainingsprogramma in van 8 weken. Samen gaan zij op weg naar een betere toekomst. Jaros is één van deze honden die dit trainingsprogramma mag gaan volgen. Dit trainingsprogramma duurt t/m week 20. In die tijd mag Jaros niet geplaatst worden, kennismakingen zijn uiteraard wel mogelijk.

Extra informatie

Ras

Bastaard

Geslacht

Reu, gecastreerd

Geboortedatum

15-05-2012