King

Werkpaard zoekt een baas met wie hij aan de slag mag gaan.

Categorie:
IK HEB INTERESSE

Beschrijving

Deze grote, jonge herder heet King. Een gedreven, werklustige maar ook zeer vriendelijke herder van 2,5 jaar oud. De vorige eigenaar van King was te ziek om voor hem te zorgen. Daardoor heeft King ook een groot gedeelte van zijn socialisatie en de (buiten) wereld gemist. Met de juiste aanpak en stabiliteit weten wij zeker dat er een toppertje te maken is van King!

Toen King hier aankwam, vond hij het ontzettend spannend. Alles leek nieuw voor hem te zijn. Hierdoor had hij een aantal dagen nodig om te acclimatiseren. Gewend raken aan een kennel zal niet lukken voor hem. Hij vindt het gevoel van opsluiten verschrikkelijk. In zijn kennel sloopt hij kleedjes, gooit zijn waterbakken om en blaft veel bij het zien of horen van mensen. Door zijn formaat kan hij je enorm afschrikken.

Gelukkig is King jong en leergierig. Wandelen aan de lijn gaat een stuk beter dan voorheen. King moet duidelijk en consequent aangepakt worden. Wanneer dit niet gebeurt, gaat hij springen, happen en trekken aan de lijn. Het passeren van andere honden is nog een leerpunt voor King. Wij plaatsen King niet bij kinderen en andere (huis)dieren.

King is een tijdje geplaatst geweest. Wegens wisseling van werktijden, moest King te lang alleen blijven waardoor hij teruggebracht is. Het alleen blijven is iets wat King (nog) niet goed kan en dit zal langzaam opgebouwd moeten worden. Bij zijn laatste eigenaren lukte het uiteindelijk om King 4 uur alleen te laten. King weet hoe hij deuren moet openen en de stofzuiger en tuinslang zijn dingen die hij niet begrijpt. In huis heeft hij – op zijn speelgoed na – niks gesloopt.

Voor deze kerel zijn wij op zoek naar eigenaren die bereid zijn om met hem aan de slag te gaan en er voor open staan om trainingen/cursussen te volgen. Ervaring met (werk)honden en iemand die stevig in zijn schoenen staat, hebben bij ons de voorkeur. King wordt niet op een appartement geplaatst. Wanneer King de juiste begeleiding krijgt, krijg je er een enorme knuffelkont voor terug.

Wij zijn druk aan de slag gegaan met King. Hij heeft in korte tijd veel vooruitgang geboekt. King is een snelle leerling die graag bezig is maar het ook enorm geniet van menselijk gezelschap.

Kan jij King bieden wat hij zoekt? Stuur dan een uitgebreide mail met ervaring en informatie over je huishouden naar info@dierentehuisdenbosch.nl

Extra informatie

Ras

Kruising Herder

Geboortedatum

06-05-2020

Geslacht

Reu