Geplaatst

Victor

Jonge vriendelijke herder, moet nog wat leren.

Categorie:
Honden IK HEB INTERESSE

Beschrijving

Victor is een jonge Mechelse herder van net een jaar. Hij is als zwerver binnengekomen en nooit meer opgehaald.

Victor is een echte herder. Hij is ondernemend en moet vooral zijn energie kwijt kunnen. Als dit niet helemaal goed lukt wordt hij ‘vervelend’. En dat is natuurlijk begrijpelijk.

Een liefhebberij van Victor is wandelen en zoeken, dus gewoon lekker “werken”. Je komt hem niet vaak tegen zonder iets in zijn bek.

Omdat zijn bekken scheef staat mag hij niet te wild doen. Dat is een nadeel voor Viktor. Hij heeft dit waarschijnlijk overgehouden aan een oud trauma.
Het risico is dat hij zich snel overbelast en veel pijn heeft.

Als jij zorgt dat Victor alleen rechtlijnige bewegingen maakt zoals lopen, speuren enz. en GEEN balspelletje met hem doet, en ook niet laat springen enz. dan heeft Viktor er weinig last van.
Hiermee moet dus wel echt rekening gehouden worden.

Verder reageert Victor op een aantal honden vriendelijk en een aantal minder.
Naar mensen is het een hele vriendelijke hond.

Voor Victor zoeken wij een baas met ervaring met het ras. Een baas die met hem zoekspelletjes wil doen, zodat hij op die manier toch goed zijn energie kwijt kan en zich daarmee niet teveel overbelast. Iemand die lekker met hem wandelt, en hem nog een beetje op wil voeden, kortom wat zaken die hij gemist heeft in zijn jonge leventje.

Heb jij ervaring en wil jij een beste vriend daarvoor terug? Stuur een uitgebreide mail naar info@dierentehuisdenbosch.nl.

Vanaf week 35 t/m week 42 starten wij, in samenwerking met Stichting Dutch Cell Dogs, een trainingsprogramma waarin zij asielhonden en gedetineerden op weg helpen naar een betere toekomst. Victor is één van onze honden die mee zal gaan draaien in dit programma. Victor zal na het afronden van deze training beschikbaar zijn voor adoptie. Kennismakingen blijven gewoon mogelijk!

Extra informatie

Geboortedatum

07-03-2021

Geslacht

Reu

Ras

Mechelse Herder