Doortje (nr. 14948)

Lieve, jonge poes.

Categorie:
Katten IK HEB INTERESSE

Beschrijving

Doortje (nr. 14948) is met haar vier kittens buiten gevonden en naar een pleeggezin gebracht. Toen zij binnen kwam had Doortje heel veel stress. Doortje en haar kittens waren duidelijk wel gewend aan menselijk contact. Ze was bang en onzeker door de nieuwe situatie. Tot één van de kinderen in het pleeggezin Doortje iets lekkers ging geven. Zij  ging enthousiast kopjes geven en liet zich aaien. Daarna ging het beter. In het filmpje kun je zien hoe zij met één van de kinderen in het pleeggezin is. Volwassenen moeten wat meer moeite doen om haar vertrouwen te winnen. Vooral voor mannen is ze in het begin angstig. Dan verstopt zij zich onder de kast. Als je eenmaal haar vertrouwen hebt gewonnen dan is Doortje zo ontzettend lief. Ze geniet ervan om geaaid te worden of ergens in je buurt te liggen. Dan hoor je haar spinnen.Doortje heeft een zachtaardig karakter en heeft haar kittens prima opgevoed. Ondanks dat ze van buiten komt gebruikt Doortje van het begin af aan netjes de kattenbak en de krabpaal.

Nu haar kleintjes groot zijn zit Doortje steeds vaker verlangend voor het raam naar buiten te kijken. Wij zoeken voor haar dan ook een huis waar zij naar buiten kan, in een rustige omgeving of met een katveilige tuin of kattenren. Doortje is geen beginnerskat. Zij zoekt een rustig huishouden met mensen die snappen dat zij onzeker is en haar alle tijd geven om te wennen. Kinderen vindt zij heel lief maar er mee in huis wonen is waarschijnlijk te druk voor haar.

De  kleintjes van Doortje worden binnenkort geplaatst. Doortje is al gesteriliseerd en mag meteen naar een nieuw huis. Wie heeft er een plekje voor deze lieve poes?

Belangstelling voor  Doortje? Het telefoonnummer van het betreffende pleeggezin kunt u krijgen door te bellen naar 073-6412417, ma. t/m vrij. van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur, za. van 9.00 tot 12.00 uur. Met het pleeggezin kunt u dan een afspraak maken om bij Doortje te gaan kijken.