Over ons

Het Dierentehuis zorgt voor de opvang van gevonden en zwervende honden of katten en dieren waar men afstand van wil doen. Als Dierentehuis proberen wij een gevoel van veiligheid voor onze dieren te creëren. Dit doen we door ze huisvesting te bieden, waarbij ze naast de basale en medische verzorging, ook voldoende aandacht en afleiding krijgen. Zieke dieren of dieren met gedragsproblemen krijgen de benodigde aandacht om ze weer plaatsbaar te maken. Alle dieren worden geënt en gechipt. Katten worden tevens gesteriliseerd of gecastreerd.

Honden en katten

Het Dierentehuis richt zich alleen op honden en katten. Jaarlijks vangen we zo’n 1.000 dieren op, waarvan er gemiddeld 100 tegelijk aanwezig zijn. Alle dieren staan onder regelmatige controle van een dierenarts en krijgen dagelijkse verzorging van een team van professionele vaste medewerkers en vrijwilligers. Vrijwel alle dieren vinden vroeg of laat weer een nieuw thuis. Daarbij gaan wij van tevoren na of dit ook een goed thuis is. Na de plaatsing van een dier, vindt tevens nazorg plaats door onze vrijwilligers; zij hebben contact met de nieuwe eigenaar. Zo bieden zij begeleiding in de vorm van tips en advies en ze gaan na hoe het met het geplaatste dier gaat.

Interesse?

Denkt u eraan een hond of kat te adopteren? Heeft u een dier gezien op onze website waarin u interesse heeft? Of heeft u interesse in ons werk? Neemt u dan contact met ons op! De informatie die u over de dieren en onze werkwijze krijgt is eerlijk en zo volledig mogelijk.