Bezig met versturen...

Pleeggezinnen (katten)

In het Dierentehuis krijgen wij jaarlijks een groot aantal kittens binnen, met of zonder moederpoes. De zorg voor deze dieren is erg intensief. Het Dierentehuis is niet in staat de juiste basis te bieden om het dier te laten opgroeien tot een sociale, volwassen kat. Daarom maken we gebruik van pleegouders die deze intensieve zorg wel kunnen bieden en de kittens een goede start in het leven kunnen geven.

Pleegouder worden?

Als pleegouder bent u verantwoordelijk voor de verzorging en de socialisatie van de kittens. Dit betekent dat de kittens spelenderwijs met mensen en huiselijke geluiden leren omgaan. De kittens blijven bij de pleegouders tot de dierenarts ze vrijgeeft voor plaatsing. Gedurende deze tijd krijgt u als pleegouder natuurlijk ondersteuning door het Dierentehuis. Onze dierenarts onderzoekt de kittens regelmatig en de coördinator begeleidt de pleeggezinnen bij de opvang van de kittens.

Voorwaarden

Wilt u deze kittens een goede start geven en als pleegouder de zorg voor een nest kittens dragen? Dan dient u wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U bent minimaal halve dagen thuis;
  • Als u kinderen heeft, zijn deze minimaal 8 jaar oud;
  • U woont in ‘s-Hertogenbosch of in de directe omgeving;
  • Indien u zelf katten heeft, dient u te beschikken over een aparte kamer. Ook zijn uw dieren gevaccineerd;
  • U beschikt over een eigen auto en bent bereid om de door ons aangewezen dierenarts op het Dierentehuis te bezoeken.

Heeft u nog vragen of wilt u pleegouder worden? Bel voor meer informatie naar het Dierentehuis: 073-6412417 en vraag naar onze coördinator of stuur een e-mail naar info@dierentehuisdenbosch.nl.