Bezig met versturen...

Dierentehuis ‘s-Hertogenbosch gaat wild, word vrijwilliger op onze afdeling inheems wild!

Vrijwilligers spelen een cruciale rol binnen onze organisatie. Zonder hun toewijding en inzet zouden we als Dierentehuis ons belangrijke werk niet kunnen voortzetten. We zijn voortdurend op zoek naar enthousiaste individuen die bereid zijn om met ons samen te werken en de handen uit de mouwen te steken. Als vrijwilliger bij ons Dierentehuis krijg je de kans om een echte impact te maken op het leven van de dieren die aan onze zorg zijn toevertrouwd.

Waarom is dit werk zo belangrijk?

  1. Dierenwelzijn staat voorop: Onze missie is om dieren in nood te helpen en hen de liefdevolle zorg en aandacht te geven die ze verdienen. Als vrijwilliger draag je direct bij aan het verbeteren van hun levenskwaliteit en draag je direct bij aan hun bescherming en behoud.
  2. Red levens: Jouw inspanningen kunnen het verschil maken voor dieren in noodsituaties. Verzorg gewonde egels, eekhoorns, vogels, hazen en konijnen, en help ze weer gezond te worden. Je helpt ze om te overleven, te rehabiliteren en weer in hun natuurlijke omgeving te integreren.
  3. Leer en groei: Vrijwilligerswerk bij ons Dierentehuis is een kans om nieuwe vaardigheden te leren en bestaande talenten te benutten. Door met inheemse wilde dieren te werken, kom je in direct contact met de natuur en leer je over hun unieke biologie, gedrag en ecologie.
  4. Draag bij aan de gemeenschap: Je maakt deel uit van een organisatie die een positieve impact heeft op de lokale gemeenschap. Door bij te dragen aan dierenwelzijn, draag je ook bij aan het welzijn van de mensen in de regio.

We zijn op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om zich in te zetten voor alle aspecten van de zorg van deze wilde dieren. Hieronder valt het schoonmaken van de verblijven, het intensief voeden van jonge vogeltjes, maar ook het op afstand in de gaten houden van de gezondheid van de dieren. Jouw bijdrage hierin is van onschatbare waarde.

Doe mee en maak deel uit van ons team!
Samen kunnen we het verschil maken in het leven van dieren in nood en een positieve bijdrage leveren aan hun welzijn.
Wil je vrijwilliger worden bij de wildopvang van het dierentehuis?

Download het intakeformulier hier.
Stuur vervolgens een mail naar info@dierentehuisdenbosch.nl met daarbij het ingevulde “Intakeformulier vrijwilliger wild” in de bijlage.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Let op: wij reageren enkel op mails met daarin een volledig ingevuld intakeformulier.